in ,

Ovaj neuništivi SSD možete ponijeti sa sobom i na plivanje

Ecllipse, koji se reklamira kao neuništivi uređaj za pohranu, zapravo je SSD velike brzine i dolazi u obliku konvencionalnog USB sticka. Naime, proizvođač tvrdi da je pogon neuništiv i vodootporan, iako očito postoje neka upozorenja u vezi s tim tvrdnjama.

Ecllipse je upakovan u izdržljivo plastično kućište koje se razmeće IP67 ocjenom, tako da može ostati pod vodom na dubini od 1 m do 30 minuta. Pogon je također otporan na udarce i može podnijeti surove uslove, na primjer, ako ga želite ponijeti sa sobom u pustinju. Pogon je težak samo 19 grama, s dimenzijama 85 x 20 x 13 mm.

Lagani SSD ima Silicon Motion SM2258H kontroler s Toshibinim BiCS 64-bitnim 3D TLC (trostruki nivo ćelije) NAND-om. Također dolazi s Micron DDR3 DRAM-om, iako proizvođač nije spomenuo tačan kapacitet. Tu je i GigaDevice SPI NOR Flash. ECLLPSE komunicira s vanjskim svijetom putem standardnog USB 3.1 Gen 2 konektora, što omogućuje ASMedia ASM1351 bridge chip.

Na kraju performansi, ECLLPSE omogućava brzine čitanja i pisanja do 550 MBps, odnosno 480 MBps. Prema rezultatima proizvođača, ECLLPSE vam omogućuje prenos videozapisa od 11 GB na pogon za oko 20 sekundi.

Pogon je dostupan u kapacitetima od 512GB, 1TB i 2TB. Opcije boja uključuju narandžastu, plavu i crvenu. ECLLPSE se isporučuje s različitim adapterima, pa je kompatibilan s dugim popisom uređaja, uključujući pametne telefone, tablete, računare, igraće konzole i DSLR fotoaparate.

ECLLPSE možete naručiti putem njegove Indiegogo kampanje po povoljnijoj cijeni. Rane narudžbe spuštaju cijene uređaja tako za modele od 512 GB i 1 TB iznose 79 USD, odnosno 119 USD. S druge strane, za veći model od 2 TB trebat će vam 199 dolara. Vrijedi spoemnuti da ECLLPSE nudi i ograničenu petogodišnju garanciju.