in

Može li Anthony Hopkins konačno osvojiti Zlatni globus nakon sedam nominacija?

“Zakašnjeli” narativ obično se koristi prilikom procjene kampanje za Oskare, ali s vremena na vrijeme počnete primjećivati ​​neke veterane koji su praznih ruku otišli sa dodjela drugih nagrada.

Anthony Hopkins, jedan je od kandidata koji uprkos osvajanju Oskara za “The Silence of the Lambs”, nikada nije odšetao sa Zlatnim globusom u rukama bez obzira na to što je imao sedam prethodnih nominacija.

Novu šansu dobit će najvjerovatnije ove godine s ulogom u filmu “The Father” koja je očekivano ispraćena pangericima kritike na račun njegove glume i za koju se po svim predviđanjima očekuje nova nominacija za britanskog veterana.

Također, Chadwick Boseman u nekim predviđanjima bi se mogao naći među nominovanim i za Oskara i za Zlatni globus za rolu u filmu “Ma Rainey’s Black Bottom”.

Među mogućim kandidatima za najbolju ulogu mogli bi se naći i Ben Afleck za rolu u ostvarenju “The Way Back”, a tu su još i Tom Holland za film “Cherry”, Justin Timberlake za film “Palmer”, John David Washington za djela “Malcolm & Marie” ili “Tenet”.

Svakako treba istaći još i rolu Georgea Clooneya u “The Midnight Sky”, Viggoa Mortensena za film “Falling”, kao i Judea Lawa za ostvarenje “The Nest”.