in

Rock koncert u balonima rješenje za okupljanja u uslovima pandemije?

Epidemiološke mjere natjerale su nas da ostanemo kod kuće, družimo se s manje ljudi, ne izlazimo na mjesta na kojima je gužva, te da se, koliko je to moguće, zatvorimo u svoj “balon” i ne kontaktiramo s ljudima van njega.

Američki rock sastav “The Flaming Lips” ovo je shvatio doslovno, pa su održali eksperimentalni koncert – doslovno u balonima.

Inovativna svirka

U gradu u kojem su osnovani, Oklahoma Cityju, ove sedmice ovi američki psihodelični rockeri održali pravi veliki koncert pred publikom, na način koji još nije viđen. I izvođači i publika na ovom su događaju bili zatvoreni svako u svoj mali privatni plastični balon. Publike nije moglo biti mnogo, ali ono što se broji je inovativnost i kreativnost ove ideje.

Činjenica da su svi skupa, a opet zaštićeni jedni od drugih, šalje više zanimljivih poruka vezanih za pandemiju, socijalno distanciranje i izolaciju – a istovremeno omogućava izvođačima i sasvim siguran crowd surfing. Baciti se u publiku, u ovom izdanju, može biti vrlo zabavno, kao što se može vidjeti u Instagram objavi frontmena grupe Waynea Coynea.

 

View this post on Instagram

 

Yessss!!! Last night at @criterionokc !!! Thank you ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

A post shared by Wayne Coyne (@waynecoyne5) on

Članovima “The Flaming Lipsa” ovo nije prvi put da su svirali u balonima – prošle sedmice su na taj načini održali i online koncert od kuće koji je dostupan na YouTubeu.

Za američke medije izjavili su kako im nije problem nastupati na ovakav način. Unutar balona navodno bez problema mogu biti i disati satima, a ideja im je sasvim dobro “sjela” jer su i inače, kao muzičari, skloni nadrealnom.