in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Iznenađenje iz Applea: Pripremaju jeftiniji iPhone 12 Pro

Nezvanične informacije koje kruže mrežom govore da će Apple početkom sljedeće godine predstaviti novi model iPhonea Pro koji neće imati 5G, ali će biti jeftiniji

Ostalo je još oko mjesec dana do Appleovog predstavljanja novih modela iPhonea.

Prema nezvaničnim informacijama koje kruže mrežom, ljubitelji kompanije mogu očekivati čak četiri nova telefona, dva jeftinija (s ekranima dijagonale 5,4 i 6,1 inča) s te dva skuplja modela iPhone 12 Pro s 6,1 i 6,7-inčnim ekranima. Prvi put svi modeli trebali bi imati OLED ekrane, a možemo očekivati da će i sva četiri telefona imati podršku za 5G mreže. Zbog pandemije vjerovatno će kasniti početak prodaje novih iPhonea te bi se prvo u prodaji trebala pojaviti dva jeftinija modela, a nakon toga, vjerovatno u novembru i skuplji modeli iPhone 12 Pro i Pro Max.

Čini se kako bi Apple mogao predstaviti još jedan novi model iPhonea koji bi se na tržištu trebao pojaviti početkom sljedeće godine. Dok je ove godine Apple predstavio iPhone SE, telefon s modernim hardverom, ali sa zastarjelim dizajnom iPhonea 8, plan za sljedeću godinu bitno je drugačiji. Naime, prema informacijama iz kompanije Wedbush Securities, čiji su se analitičari u posljednje vrijeme pokazali kao vjerodostojan izvor informacija o Appleu, sljedeće godine možemo očekivati novu verziju iPhonea 12 Pro koja će biti cjenovno povoljnija.

Daniel Ives iz Wedbusha kaže kako je, pogotovo u recesiji i padu tržišta uslijed koronavirusa, Appleu bitno da ima uređaje u svim cjenovnim kategorijama. Naravno, nije teško pretpostaviti da niža cijena znači i neke kompromise, a kada je u pitanju jeftiniji iPhone 12 Pro taj kompromis bit će – 5G mreža. Taj telefon bi trebao imati sve najjače opcije, ali neće imati podršku za mobilne mreže nove kategorije. Za pretpostaviti je da to mnogima neće smetati i između 5G-a i niže cijene, odabrat će – povoljniju cijenu.

Dakle, sljedeće godine Apple bi na tržištu mogao imati čak 6 aktuelnih modela iPhonea – od najjeftinijeg iPhonea SE koji se u SAD-u prodaje po cijeni od 400 dolara do iPhonea 12 Pro Max koji će imati veliki 6,7-inčni ekran i cijenu od 1100 dolara.