in

Netflixov jezivi projekat: Šta biste uradili za malo slave?

“The Hater” donosi priču o dvoličnom mladiću koji zahvaljujući pametnoj taktici postaje vrlo uspješan u mračnom svijetu društvenih mreža

Još jedan Netflixov uspješni projekat stiže iz Poljske i donosi nemilosrdnu filmsku priču o užasnim nagonima koje posjeduje ljudska vrsta. Film u režiji Jana Komasa predstavlja internetskog trola Thomasa, kojeg tumači Maciej Musialowski, koji studira pravo u Varšavi i pokušava da osvoji srce simpatije iz djetinjstva tako što postaje nevidljivi digitalni savjetnik koji ima zadatak da uništi političku partiju kojoj je naklonjena njena porodica.

On će se vrlo brzo suočiti s realnim životom, posljedicama virtuelnog života i nasiljem.

Nakon što napravi haos među poljskim fitnes influenserima, Thomas će skliznuti u digitalni svijet pun islamofobičnih moćnika. On će postati njihov upravljač lažnim vijestima na društvenim mrežama, a biće zadužen i za kodiranu komunikaciju unutar igrice s mladićem koji je nesretan, živi sa svojom bakom i koji je opsjednut oružjem. Film govori o jezivim porivima i govori o ljudima koji su spremni da hodaju preko leševa kako bi dobili malo slave.

“The Hater” je zapravo nastavak Komasinog filma iz 2011. godine koji nosi naziv “The Suicide Room”, ili “Soba za samoubistvo” , koji govori o tinejdžeru čiji život srlja u katastrofu kada video u kojem ljubi drugog momka postane viralan.