in

Grey’s Anatomy: Planetarno popularna serija sljedeću sezonu posvećuje koronavirusu

Šesnaesta sezona ove serije je naglo prekinuta, jer snimanje nije moglo da se nastavi zbog pandemije

Strani mediji pišu da su producenti serije “Gery’s Anatomy” (Uvod u anatomiju) odlučili da se tokom sljedeće, sedamnaeste sezone ove serije bave koronavirusom.

Kako kažu, oni se prije svake nove sezone sastaju sa pravim ljekarima, koji im mnogo toga prenose iz prve ruke kako bi izvjesnu problematiku vjerodostojno prenijeli svojoj publici. Tako će, prema pisanju stranih medija, biti i sada – jer se serija i inače bavi aktuelnim temama.

– Prije svake sezone scenaristi se sastaju sa pravim doktorima i sa njima razgovaraju o njihovim iskustvima sa posla, što često uključuje i brojne bizarne i smiješne događaje. Međutim, ovogodišnji sastanci su više izgledali poput neke vrste terapije, jer nam je nekoliko zdravstvenih radnika iz prve ruke detaljno opisivalo sopstvena iskustva u borbi s pandemijom koronavirusa – rekla je producentkinja serije Krista Vernof.

– Mnogi ljekari su o svojim iskustvima najprije razgovarali s nama. Neki su doslovno drhtali prepričavajući ono kroz šta su prošli, nastojeći pritom da ne zaplaču. Blijedih i iscrpljenih lica govorili su nam o borbi protiv koronavirusa kao da govore o ratu, ratu za koji nisu bili ni obučeni ni pripremljeni – dodala je ona.

Iako još nisu poznati detalji o tome na koji će se način poznati likovi nositi s pandemijom, producentkinja je otkrila da će doktor Oven Hant biti vrlo koristan. Uprkos tome što snimanje sedamnaeste sezone serije još nije počelo, scenaristi smišljaju kako da predoče stvarnost pandemije u ovu serijsku bolnicu, a istovremeno zadrže humor i malo romantike, po kojoj je serija svakako poznata. Producentkinja svakako s nestrpljenjem očekuje nastavak snimanja serije sa doktorkom Meredit Grej, Mirandom Bejli i ostatkom ljekarske ekipe.

Podsjećamo, šesnaesta sezona ove serije je naglo prekinuta, jer snimanje nije moglo da se nastavi zbog pandemije koja se pojavila.