in

LOLLOL LOVELOVE WOWWOW

La casa de papel: Počelo snimanje pete sezone popularne serije

Profesor objavio fotografiju sa seta

Pandemija koronavirusa značajno se odrazila na snimanje popularnih filmskih i televizijskih naslova među kojima je i popularna španska serija “La casa de papel” (eng. “Money Heist”) čije su prethodne četiri sezone zabilježile veliku gledanost.

Elle Espana piše da je upravo pandemija promijenila prvobitne planove kada je riječ o snimanju pete sezone ove serije.

Iako je okupljanje glumaca na setu bilo predviđeno za početak ove godine to se nije desilo, ali je ipak usljed popuštanja rigoroznih mjera konačno omogućen nastavak snimanja, a ovih dana zabilježeni su i prvi kadrovi.

Jedan od glavnih likova – “El Profesor” kojeg glumi Alvaro Morte na svom Instagram profilu je podijelio fotografiju sa snimanja.

Primjetno je da se glumac pridržavao propisanih mjera te se pojavio s maskom uz kratak komentar “I’m back. The Professor is back” (Vratio sam se. Profesor se vratio).

Reakcije njegovih pratilaca nisu izostale, a s računa Netflix Espana je upućen komentar da se svi nadaju da profesor ima rješenje kako da nas izbavi iz 2020. godine. Glumac je na to odgovorio da je sada fokusiran na snimanje pete sezone.

Dogovor o nastavku serije postignut je u oktobru prošle godine, a da je sve išlo po planu, snimanje nove sezone bi se preklopilo s prikazivanjem četvrte.

Za sada je poznato da će se pored spomenutog Alvara Mortea kao profesora u petoj sezoni pojaviti i glumica Itziar Ituno koja glumi Raquel.

Producentska kuća Vancouver Media uveliko radi na svom dijelu projekta, ali će, kako su kazali, on zavisiti mnogo i od samog Netflixa.

Trenutno se ne može sa sigurnošću tvrditi da će peta sezona označiti i kraj ove sage, s obzirom na to da je pomenuta glumica tokom snimanja četvrte sezone izjavila da ne vjeruje da je to sve što će publika vidjeti od Raquel čime je na neki način nagovijestila da fanove serije “La casa de Papel” očekuje još mnogo uzbudljivih poglavlja ove priče.