in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Otkrivene sve novosti koje donosi FIFA 21

EA Sports je podijelio informacije o glavnim promjenama i novostima FIFA 21

Svake godine EA Sports za svoju FIFA-u izmisli neke nove sisteme s profinjenim nazivima koje je teško opisati, piše hcl.hr.

Kažu da će ove godine FIFA u gameplayu biti inteligentnija nego ikad prije. Živi bili pa vidjeli.

Novi je agilni sistem driblinga pomoću kojeg ćemo “eksplodirati” pored odbrambenih igrača s responzivnijim potezima. Zatim, igra će imati mogućnost pozicioniranja tako što će napadači svjetske klase bolje paziti na svoju poziciju na terenu, tj. jesu li u ofsajdu ili ne. Obećana su nam i kreativna utrčavanja prilikom građenja napada, kao i glađi sukobi igrača na putu do gola.

Od nešto konkretnijih noviteta spominje se da će udarci glavom sada imati viši nivo kontrole u smjeru i stilu udarca. Bit će uvedena i nova postavka težine – Competitor Mode koja će replicirati stil igre najboljih igrača FIFA-e.

Mod karijere dobit će novi sistem simuliranja mečeva, npr. ako vam se neki meč ne igra, možete ga simulirati, ali u određenom trenutku uskočiti u taj meč – makar samo i da izvedete jedanaesterac. Razvoj fudbalera također će dopuštati više slobode pa ćemo fudbalerima moći narediti prekvalifikacije za druge pozicije – npr. zadnje vezne u štopere.

U karijeri je također dodan i atribut zvan “match sharpness” koji određuje koliko je neki igrač spreman za meč, nezavisno od njegove kondicije. Na “oštrinu” igrača moći će se utjecati i preko treninga, a to će biti i važan dio stvaranja rasporeda u treningu jer će se igrače nekad morati i odmarati. Što se tiče transfera, protivnički AI će tu biti nešto pametniji, a i na raspolaganju će se naći nove vrste klauzula i menadžerskih pregovaranja.

Daleko najpopularniji mod, Ultimate Team, ove će godine dobiti podršku za kooperativno igranje. Co-op će biti dostupan u Division Rivals i Squad Battles, a imat će i zadatke usko vezane uz taj način igranja. Potvrđeno je također da igrači prelaskom na nove konzole neće izgubiti ostvareni napredak svog FUT kluba ako su igru igrali na starim konzolama.

Vraća se i Volta mod s novim terenima i Squads načinom igre. Liga prvaka ponovno će biti licencirana u igri, kao i 30 drugih takmičenja, preko 700 ekipa i 17 hiljada autentičnih fudbalera.