in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony ograničava narudžbe PlayStationa 5 na jednu konzolu po osobi

Ako je vjerovati poruci sa zvanične stranice za prodaju PlayStation konzola, PlayStation 5 prodavat će se jedan komad po osobi

Sony je nedavno povećao proizvodne kapacitete za nadolazeću konzolu PlayStation 5 jer se očekuje veći interes kupaca od prvobitno predviđenog. Ako je to istina, ne bi bilo čudno ni to da u Sonyju uvedu neke dodatne mjere kako bi osigurali da što više zainteresovanih kupaca dođe do svoje PS5 konzole.

Naime, sa službene Sonyjeve online prodavnice na kojoj je moguće kupiti i hardver, pronađena je skrivena poruka iz JavaScripta, a ona glasi ovako: “Možete kupiti jednu verziju PS5 konzole: disk ili digital. Već ste dodali jednu PS5 konzolu u svoju košaricu.”

Ova poruka sugeriše kako bi narudžbe za PS5 konzolu mogle biti ograničene tako da jedna osoba može kupiti maksimalno jedan primjerak konzole. To se vjerovatno odnosi samo na narudžbe na službenoj PlayStation online prodavnici, ali ne bi bilo nemoguće da i distributeri Sonyjevih proizvoda primjene istu ili sličnu taktiku kad PS5 krene u prodaju.

Nestašice u prodaji inače ne muče ekipu iz Sonyja, a kad se u industriji igara takve stvari događaju onda su češće prisutne na velikim svjetskim tržištima. Npr., Nintendo je nedavno imao nestašicu Switch konzola na američkom tržištu, dok kod nas situacija ipak nije bila takva te se Switch u lokalnim prodavnicama mogao kupiti bez većih poteškoća. Ipak, lansiranje nove konzole obično je poseban slučaj jer veliki broj kupaca želi posjedovati novi proizvod odmah prvoga dana kada je dostupan na tržištu.