in

Igrači na PC-u neće dobiti istu verziju FIFA 21 kao vlasnici konzola PlayStation 5 i Xbox Series X

PC verzija bit će identična onoj za stare konzole, što znači da neće imati nova grafička poboljšanja

Igrači na PC-u neće dobiti istu verziju FIFA 21 kao vlasnici budućih konzola PlayStation 5 i Xbox Series X. Naime, PC verzija bit će identična onoj za stare konzole, što znači da neće imati nova grafička poboljšanja.

FIFA 21 će biti dostupna u oktobru i to neće biti toliko važno jer verzija za PlayStation 5 i Xbox Series X tada neće ni biti dostupna jer ni tih konzola vjerovatno neće biti u prodaji prije novembra. Ipak, postoji trik u tome da će vlasnici verzija za PS4 i XBO moći besplatno nadograditi svoju igru na next-gen verziju kada kupe nove konzole.

Za sada nije poznato da li će igrači na PC-u uopšte dobiti takvo ažuriranje, ali obzirom na to da iz EA Sports-a nisu unaprijed najavili ništa o tome, male su šanse da će takav update postojati za PC verziju.

Historija igara nas također uči tome da PC igrači obično ostanu kratkih rukava kad fudbalske simulacije prelaze na novu generaciju konzola. FIFA 14 na PC-u nikada nije dobila grafičke update tadašnjih verzija za PS4/XBO nego je tadašnji “next-gen” na PC-u uslijedio tek na FIFA 15. Još je gore bilo s PES serijalom koji je tek 2017. godine u PC izdanju postao ravnopravan verzijama za tada aktuelne konzole.