in

LOLLOL TUGYTUGY WOWWOW

Stranci ne znaju da izgovore vaše ime i prezime? LinkedIn ima rješenje

Kako biste izbjegli nezgodnu situaciju, LinkedIn je uveo novu funkciju

Ako ste u potrazi za poslom van Bosne i Hercegovine i regiona na LinkedIn-u, a imate ime i prezime karakteristično za naše krajeve, stranci bi mogli imati problema prilikom njegovog izgovora.

U pisanoj komunikaciji to nije problem, jer će ga vjerovatno samo kopirati, ali ukoliko dogovorite video poziv, teško da će stranci znati kako vam se ime, a pogotovo prezime pravilno izgovara.

Kako biste izbjegli nezgodnu situaciju, LinkedIn je uveo novu funkciju. Od ove sedmice na svoju mrežu uvodi mogućnost dodavanja audio zapisa dužine do 10 sekundi, koji možete dodati na svoj LinkedIn profil. U tih 10 sekundi sami ćete snimiti tačan izgovor svog imena i prezimena i na taj način pomoći svima koji vam posjećuju profil.

Snimanje izgovora svog imena na LinkedIn je moguće dodati putem njihovih aplikacija za iOS i Android uređaje, dok je posjetiocima profila s bilo kojeg desktop ili mobilnog uređaja isti moguće preslušati.

Svi korisnici LinkedIn-a, koji je inače u vlasništvu Microsoft-a, trebali bi ovu mogućnost dobiti do kraja ovog mjeseca.