in

PES 2021 neće donijeti prave novosti, ali velika promjena stiže na PES 2022

Konami je napokon objavio kakva je budućnost PES-a nakon što su s najavom sljedećeg izdanja čekali duže nego ikad prije

Konami je napokon objavio kakva je budućnost PES-a (Pro Evolution Soccer) nakon što su s najavom sljedećeg izdanja čekali duže nego ikad prije.

Razlog je u tome što eFootball PES 2021 zapravo neće biti potpuno nova igra nego samo blago ažuriranje prošlogodišnjeg izdanja. Ili kako službeno kažu, bit će to sezonsko ažuriranje. Do koje tačno mjere, nije baš precizno objašnjeno, ali ne očekujte da će se išta značajno promijeniti u gameplayu, niti da će biti ikakvih dodataka u modovima ili prezentaciji. Samim tim, i cijena igre bit će niža nego inače.

Velike promjene ipak su na pomolu za PES 2022, koji će izaći nekad u jesen 2021. godine, gradi se iz temelja. Umjesto dosadašnjeg FOX enginea koji se u PES-u koristio više od pola decenije, PES će se prebaciti na Unreal engine.

Međutim, tu promjenu će vidjeti samo budući vlasnici PlayStation 5 i Xbox Series X konzola (uz PC igrače, samo što se ne zna koliko će next-gen PES kasniti na PC). Dakle, novosti koje donosi PES 2022 neće biti dostupne u verzijama za PS4 i XBO.

Za PES 2022 obećana su nam značajna poboljšanja u svim segmentima igre, realističniji modeli nogometaša i njihove animacije, fotorealistična grafika, poboljšana fizika i sl. U planu su i velike nadogradnje za myClub i Master league modove. Najava je dosta apstraktna, ali zato već sada možemo vidjeti prvog Messija u Unreal engineu.