in

LOLLOL

Film o legendi rokenrola i njegovom burnom životu: Viski za ručak, spid za večeru

Umjesto dokumentarnog, režiser Greg Oliver sprema igrani film o Lemiju Kilmisteru, frontmenu benda Motorhead

Umjesto dokumentarnog, režiser Greg Oliver sprema igrani film o Lemiju Kilmisteru, frontmenu benda Motorhead.

Ian Frejser Kilmister, preminuli pjevač i basista grupe Motorhead koji se smatra jednim od najslavnijih frontmena na svijetu, poznat je pod nadimkom Lemi. Upravo tako će se zvati biografski film koji mu je posvećen, a koji režira Greg Oliver.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Lemmy #motörhead #motorhead #lemmy #lemmykilmister

Objavu dijeli Otto. Born to lose ♠️ (@lem.my666)


Naime, Oliver je 2010. godine počeo da priprema dokumentarni film “Lemmy”, pa je pratio Lemija i Motorhead tokom tri godine. Lemi je umro 2015. u 70. godini. Sada će umjesto dokumentarnog filma režirati igrani.

Kako saznaje “Hollywood Reporter”, film “Lemmy prikazaće njegove početke života u Engleskoj, njegov ulazak u muzičke vode kada je kao “roadie” pratio Džimija Hendriksa i kada je bio član psihodeličnog benda “Hawkwind”. U njemu je proveo tri godine nakon čega je izbačen zbog teške naravi. Tek je s 30 godina osnovao Motorhead koji će kasnije promijeniti muzičku scenu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Lemmy #Motörhead #motorhead #lemmy #lemmykilmister

Objavu dijeli Otto. Born to lose ♠️ (@lem.my666)


Motörhead je bio aktivan 40 godina, sve do Kilmisterove smrti a njihova pjesma “Ace of Spades” iz 1980. godine smatra se heavy metal himnom.

-Sve što ste čuli o Lemiju vjerovatno je istina… ne zato što je on prigrlio rokenrol klišee već zato jer ih je on stvorio. Crveni “Marlboro” i “Jack Daniel’s” za doručak, “speed” za večeru – sve je to istina. Ali iza fasade čovjeka s čeličnim očima postojao je čovjek sa velikim srcem, komplikovan i posvećen muzici, koji je uvijek ostajao na svom putu i nikada nije odustao od stvaranja muzike koja ga je činila srećnim. Pažljivo smo razvijali ovaj biografski film još od 2013. godine pazeći da ostanemo vjerni Lemiju, članovima Motorheada, kao i ostalim ljudima koji su odigrali bitne uloge u Lemijevom životu. Ovo će biti film na koji će oni biti ponosni- rekao je reditelj Greg Oliver.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Lemmy #motörhead #motorhead #lemmy #lemmykilmister

Objavu dijeli Otto. Born to lose ♠️ (@lem.my666)


U ovom trenutku nepoznata je glumačka ekipa. Lemi je nekoliko mjeseci prije smrti rekao kako bi volio da ga glumi Rodžer Mur, prenosi “Nacional”. To se neće dogoditi jer je Mur preminuo 2017. godine, malo prije 90. rođendana