in

LOVELOVE

Živjela je u podrumu bez prozora, a incident koji je izazvala u banci otvorio joj je vrata Hollywooda

Dobitnica je Oscara za impresivnu ulogu prostitutke u hvaljenom filmu “Čudovište”

Charlize Theron jedna je od najljepših svjetskih glumica, dobitnica je Oscara za impresivnu ulogu prostitutke u hvaljenom filmu “Čudovište”, zavidnu karijeru uspjela je izgraditi bez skandala, ali njen put do vrha Hollywooda bio je itekako težak i trnovit.

Ova prekrasna i talentirana Južnoafrikanka u djetinjstvu je maštala o tome kako će postati plesačica, a sa samo 16 godina osvojila je jednogodišnji ugovor s modnom agencijom koji ju je odveo u talijanski Salerno. Dok je radila kao model, Charlize je živjela u Milanu i proputovala Europu uzduž i poprijeko, a onda je odlučila slijediti svoje snove – i to u Americi.

Preselila se u SAD i upisala prestižnu baletnu školu Joffrey Ballet School u New Yorku, no zbog ozbiljne ozljede koljena morala je, iako teška srca, zauvijek objesiti baletne papučice o klin.

– Živjela sam u prijateljevu podrumu bez prozora, nisam imala izbora jer sam bila potpuno ‘dekintirana’. Kad sam shvatila da više neću moći plesati, pala sam u tešku depresiju. Majka me tad posjetila i rekla mi: ‘Ili se sredi i vidi što ćeš napraviti sa svojim životom ovdje, ili se vrati kući u Južnoafričku Republiku’. Odlučila sam ostati i boriti se. Kupila sam jednosmjernu avionsku kartu za Los Angeles s namjerom da se probijem i uspijem u Hollywoodu – prisjetila se Theron, a prenosi portal Far Out Magazine.

No i život u Kaliforniji bio je daleko od ostvarenja onog pravog američkog sna o kojem svi pričaju. Charlize nije imala novca ni za plaćanje unajmljenog stana pa joj je neko vrijeme financijski pomagala mama.

– Jednom prilikom poslala mi je ček, ali gospođa u banci na Hollywood Boulevardu odbila je unovčiti mi ga. Tad je sve u meni ‘proključalo’, bila sam očajna, ljuta, na rubu živaca… Počela sam vikati, svađati se s osobljem banke, svi su gledali u nas… Tko je mogao i pomisliti da je baš u tom trenutku među klijentima bio i filmski agent John Crosby… Svjedočio je mom ‘bijesnom’ performansu, prišao mi nakon što sam izjurila iz banke, dao mi svoju posjetnicu i rekao da ga nazovem – rekla je svojedobno oskarovka.

Godinu dana poslije, 1995., ova ambiciozna glumica dobila je ulogu u hororu “Djeca kukuruza 3” (“Children of the Corn III: Urban Harvest”) – uslijedili su i drugi angažmani, mahom manji, no Charlize je bila svjesna da je jednom nogom već zakoračila u Hollywood i nije namjeravala odustati.

– Znala sam da će mi biti teže zbog moje vanjštine, da ću se morati više truditi i dokazivati kako bi me shvatili ozbiljno, ali imala sam misiju – odlučila sam uspjeti isključivo na temelju svojih glumačkih sposobnosti – govori Theron.

Nedugo nakon toga prekinula je suradnju sa svojim prvim agentom Crosbyjem koji ju je otkrio i otvorio joj vrata svijeta glume – jednostavno su, kaže, imali različite vizije njene karijere – on ju je doživljavao isključivo kao atraktivnu djevojku koja lijepo izgleda na velikom platnu, a Charlize je htjela biti puno više od toga.

– Uspjeh uvijek dođe, sve dok dovoljno naporno radite. Svaki životni pad zapravo je lekcija koja te nauči da se ponovno podigneš i kreneš dalje. Vrlo rano u karijeri shvatila sam da postoji puno stvari nad kojima kao pojedinac nemaš apsolutno nikakvu moć, to nikad ne zaboravljam i to me uvijek drži prizemljenom – zaključuje 44-godišnja holivudska diva.