in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pronađen Ferrari F40 koji je pripadao sinu Saddama Husseina

Iako je Ratarossa u sklopu potrage ponudio otkup automobila ako ikad bude pronađen, od toga za sada neće biti ništa

Youtuber koji na ovom servisu nosi nadimak Ratarossa ovog mjeseca je postavio svojim gledateljima izazov – pronađimo zajedno Ferrarija F40 kojeg je posjedovao sin iračkog diktatora Saddama Husseina. Ratarossa je za taj automobil doznao također nedavno, a sve što je znao jest da je i dalje negdje na Bliskom Istoku i da je prilično zapušten. Zatražio je pomoć u pronalaženju tragova, u potragu su se uključili kako gledatelji tako i drugi youtuberi koji se bave automobilima.

Na temelju fotografija počeli su locirati vozilo, a uskoro su dobili i video i informacije od još jednog stručnjaka, Chrisa Smitha koji vodi stranicu Gas Monkey Garage, a koji je na ovom vozilu radio servis prije nekoliko godina. Potraga za blagom, kako su je nazvali na YouTubeu, opisana je u priloženom videu, a mi ne bismo o njoj izvještavali da nije završena – uspješno.

Legendarni Ferrari F40 lociran je u Arbilu, glavnom gradu Kurdistanske autonomne regije u Iraku. Iako je Ratarossa u sklopu potrage ponudio otkup automobila ako ikad bude pronađen, od toga za sada neće biti ništa. Kao prvo, razlozi su logističke prirode jer je Ferrarija iz ove regije prilično nezgodno transportirati. Drugi je razlog što trenutačni vlasnik traži čak 1,15 milijuna dolara za njega.

Vozilo je i dalje, kao što se može vidjeti, u jednom komadu. Ovaj neobični Ferrari prešao je u svojem životnom vijeku tek 3.700 kilometara, no posljednjih godina nije održavan i stoji u garaži prekriven pijeskom. Jasno je, dakle, da mu je potreban i skup servis, pa možda i opsežnija restauracija. Pridodamo li i to na cijenu koju vlasnik traži, jasno je da bi se za kupnju mogao odlučiti tek kakav bogati kolekcionar kojem bi kontroverzna povijest vozila mogla biti mamac za kupnju.