in

TUGYTUGY

Problemi u vrijeme pandemije: Meri Kejt traži hitan razvod braka od Sarkozija

Mary-Kate Olsen želi se razvesti, no to joj je otežano zbog koronavirusa pa hitnim sudskim nalogom želi ubrzati razvod

Mary-Kate Olsen želi se razvesti, no to joj je otežano zbog koronavirusa pa hitnim sudskim nalogom želi ubrzati razvod, piše TMZ.

Bivša glumica, mnogima najpoznatija po ulozi Michelle Tanner u Punoj kući, kaže da su njeni advokati dobili mail od advokada njenog supruga, bankara Oliviera Sarkozyja u kojem su joj dali rok da do 18. maja iseli svoje stvari iz njihovog unajmljenog doma u New Yorku.

Ona tvrdi da je Sarkozy želi otjerati jer je raskinuo zakup stana bez njenog znanja. Kaže da od njega traži rok do 30. maja i tvrdi da joj nije odgovorio na to.

U sudskim dokumentima do kojih je došao američki tabloid 33-godišnjakinja kaže kako zbog smjernica o karanteni ne može ispuniti rok. Dizajnerica tvrdi i da je jedini način na koji može zaštititi svoju imovinu tako da podnese zahtjev za razvod braka. To bi pokrenulo automatski sudski nalog koji bi spriječio njegovo raspolaganje njenom imovinom.

Mary-Kate kaže kako je potpisala zahtjev za razvod braka još u aprilu, no obaviještena je da sudovi u New Yorku trenutno ne primaju takve slučajeve zbog pandemije koronavirusa.

Zatražila je stoga hitni postupak koji bi joj omogućio da se razvede.

Olivier, francuski bankar, i Mary-Kate, bivša glumica, a danas dizajnerica, vjenčali su se 2015. na intimnoj ceremoniji na Manhattanu. U vezi su bili od 2012.

Nemaju djece zajedno – Olivier ima dvoje iz prvog braka. To je bio prvi brak Mary-Kate, odnosno uskoro i prvi razvod.