in

Stigla je aplikacija koja ujedinjuje Word, Excel i PowerPoint

Office app omogućava i stvaranje novih dokumenata ili njihovo uređivanje, kao i dijeljenje s drugim korisnicima

Bilo da želite otvoriti ili uređivati kakav tekstualni dokument, tabličnu kalkulaciju ili prezentaciju, sve što će vam od sada na dalje trebati na Android mobitelu bit će tek jedna mobilna aplikacija. Prije nešto više od tri mjeseca najavljena aplikacija Microsoft Office spremna je za javnost.

Microsoft je na Google Play Store postavio njezinu prvu inačicu koja ima zadatak objediniti funkcije popularnih alata – Worda, Excela i PowerPointa. Aplikacija je za sada dostupna tek za Android OS, i to samo u inačici za mobitele.

Osim čitanja, Office app omogućava i stvaranje novih dokumenata ili njihovo uređivanje, kao i dijeljenje s drugim korisnicima. Kod stvaranja novih dokumenata moguće je krenuti “od nule”, ali i poslužiti se nekim od ponuđenih predložaka. Pohraniti dokumente moguće je lokalno, na uređaju, ali i na cloud uslugama.

Aplikacija omogućava i skeniranje dokumenata kamerom mobitela te njihovo automatsko pretvaranje u tekst ili tablicu. Dokumente je moguće pretvoriti i u PDF, potpisivati već postojeće PDF dokumente, stavljati si podsjetnike (Sticky Notes) te kamerom skenirati QR kodove.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje ovdje i besplatna je u osnovnoj verziji. Prijavom sa Microsoft računom ona će se povezati s uslugama koje inače koristite, pa će se tako dobro uklopiti u Office 365 pretplatu i sve s njom povezane usluge – a pretplatnici će dobiti i neke dodatne “premium” usluge unutar aplikacije.