in

Strategija Empire of Sin odgođena

Ni sada tim nije bio spreman reći hoće li datum izlaska biti kraj septembra ili decembra

Ekipa Romero Gamesa, razvojni tim kojeg su osnovali veterani industrije John i Brenda Romero, pridružila se trendu odgode igrica. Oni su prošle godine najavili strategiju koja spaja taktičke borbe na poteze i vođenje kriminalnog podzemlja u Chicagu za vrijeme Prohibicije, a njihov projekt ćemo moći zaigrati tek ove jeseni.

Empire of Sin nije imao konkretan datum izlaska, pa tako ni sada tim nije bio spreman reći hoće li to biti kraj septembra ili decembra. Obavijest je stigla putem društvenih mreža, kao i putem Steama, a razlog ste do sada mnogo puta čuli i opet je isti – više vremena za razvoj kako bi bili sigurni da će sve biti na mjestu.

Brenda Romero je uz to dodala sljedeće: „Najveći izazov kod izrade neke igre koju niko do sada nije napravio je upravo taj – to što je niko nije napravio. Potrebno je vrijeme kako bi se sve odradilo kako treba i to nam pruža jedinstvene prilike. Zahvalna sam što smo odlučili uzeti više vremena za poliranje“.

Ako i vi želite biti mafijaš i dati sve od sebe da vas konkurencija ne smakne prije nego što krenete uspješno voditi svoj biznis moći ćete to napraviti na PC-u, PlayStationu 4, Switchu i Xboxu One krajem ove godine.

Zapratite nas na Facebook stranici: Noob.ba