in

WOWWOW

WhatsApp dostigao 2 milijarde korisnika

Ubrzani rast za WhatsApp počeo je nakon akvizicije od Facebooka, koji je za njega platio visokih 19 milijardi dolara

WhatsApp je 12. februara na službenom blogu objavio kako su stigli do dvije milijarde korisnika.

Magičnu brojku od milijardu korisnika WhatsApp je dostigao početkom februara 2016. godine, nakon sedam godina postojanja. Inače, WhatsApp je prvo inicijalno izdanje imao u januaru 2009. godine.

Iz navedenih podataka vidljivo je kako popularnost WhatsAppa ubrzano raste. Do prve milijarde korisnika trebalo mu je dugih sedam godina, a do druge milijarde samo tri. Zadnjih pola miliona korisnika je skupio u zadnje dvije godine.

Ubrzani rast za WhatsApp počeo je nakon akvizicije od Facebooka, koji je za njega platio visokih 19 milijardi dolara. Svoju popularnost zaslužio je time što mu je korisničko sučelje jednostavno, a samim time i njegovo korištenje. Zatim, opcije su mu logički raspoređene u menije i lako su dostupne, i, ono najbitnije, sva komunikacija je zaštićena end-to-end enkripcijom.

Whatsapovci dodaju i kako se poruke čuvaju samo na vašem uređaju i kako ih niko ne može pročitati. Dodaju da isto vrijedi i za pozive koje odradite preko njihove aplikacije – niko ih ne može slušati, čak ni oni koji su razvili WhatsApp.

Također su ponovili svoje ranije obećanje kako ničim neće ugroziti sigurnost svojih korisnika te kako ostaju posvećeni ideji da privatno povežu svijet.

Zapratite nas na Facebook stranici: Noob.ba