Elena Nappi
in

LOLLOL LOVELOVE WTFWTF TUGYTUGY WOWWOW

Idealna za milijardere: Jahta koja se pretvara u podmornicu

Njen je dizajn osmislila Elena Nappi iz talijanske kompanije za izgradnju plovila Fincantieri

Djeluje kao jahta iz futurističkog filma, no ovaj koncept je na do korak toga da zaživi, odnosno zaplovi i zaroni svjetskim morima.

Njen je dizajn osmislila Elena Nappi iz talijanske kompanije za izgradnju plovila Fincantieri.

Ova hibridna jahta nazvana Carapace moći će se kretati po morskoj površini, ali i roniti do dubina od 300 metara te će pod vodom moći bez izlaska boraviti do deset dana, nudeći nevjerovatne poglede na morski svijet.

Nappi, koja je do inovativnog koncepta došla nakon godina istraživanja nautičkih eksperimenata, kaže da predstavlja “novu klasu mega jahti”, koja kombinuje udobnost luksuznih jahti i “privatnost” uronjene plovidbe, piše CNN.

– Diplomati i poslovni ljudi moći će se ukrcati na jahtu kako bi održali važne sastanke i ‘definisali sporazume ili ugovore u potpunoj tajnosti’, kaže dizajnerica.

Jahtaima laganu aluminijsku superstrukturu, a putnici mogu uživati ​​u luksuznim pogodnostima plovila- uključujući VIP kabine, salon, spa centar, bar i teretanu.

Kad Carapace ispliva na površinu, gornja paluba postaje dostupna gostima kako bi mogli uživati ​​u pogledu na ocean s jednog od brojnih ležaljki ili zaroniti u infinity pool koji gleda s krme plovila.

Hibridna superjahta – za koju se očekuje da će koštati negdje stotine milijuna eura kad bude izgrađena, svakako je namijenjena onim najimućnijim kupcima.