in

Microsoft će dovesti još svojih igara na Steam

Od svih digitalnih trgovina na PC platformi, mnogima je igre najgore kupovati na Microsoft Store. Igre koje se pokreću preko UWP/Xbox platforme PC igračima nisu atraktivne jer ih se između ostaloga ne može modificirati pa samim time ostvaruju tek polovicu svog pravog potencijala. Zamislite samo šta bi bilo kad bi se modding zajednica uhvatila Forza Horizon serijala…

Srećom, ekipa iz Xboxa/Microsofta namjerava popustiti u toj situaciji te će svoje ekskluzive ubuduće ponuditi i na Steamu. Već smo znali da će Halo serijal osim na Microsoft Storeu biti dostupan i na Valveovoj platformi, no najavljeno je kako će još nekoliko igara slijediti taj primjer. Nije otkriveno koje će to igre biti, no vjerovatno se radi o Gears of War serijalu i eventualno, nadamo se, o Forzi. A ne bi bilo loše vidjeti ni nove Age of Empires remastere na Steamu.

Inače, neće to biti prvi put da Xbox ekskluzive dolaze na Steam. Igre kao što su Quantum Break i Killer Instinct našle su se u obje trgovine. Međutim, te su igre dolazile na Steam nakon što su već bile dostupne na Microsoft Store, dok se u slučaju Halo serijala očekuje istovremeno pojavljivanje na obje platforme. (hcl.hr)