in

Najavljen je Minecraft Earth, kockice su svuda oko nas

Minecraft danas slavi 10 godina postojanja, ali fokus nije na glavnoj igri. Microsoft je najavio nešto što se zove Minecraft Earth, a to nešto je mobilna igra s elementima proširene stvarnosti i geo-lokacijskog gameplaya. U prijevodu – Minecraft u stilu Pokemona Go.

Umjesto lova na Pokomene, u Minecraft Earthu ćemo graditi svoje objekte i postavljati ih u stvarni svijet. Zanimljiva stvar kod toga bit će što će izgradnja biti trajna. Npr. ako u svom dvorištu izgradite neki dvorac, vidjet će ga svi drugi igrači putem proširene stvarnosti.

Osim izgradnje, igrači će u svijetu moći odrađivati avanture kroz interakciju s bićima i protivnicima iz Minecrafta, bilo sami ili u timu s prijateljima. Sakupljanje resursa također će biti ključan dio gameplaya, a tu bi do izražaja trebao doći geo-lokacijski gameplay pa će neki resursi biti dostupni u nekim regijama do kojih će korisnici morati doći – pješke ili bilo kako drugačije.

Minecraft Earth najavljen je za iPhone i Android uređaje, a u beta verziji trebao bi se pojaviti tokom ovog ljeta. (hcl.hr)