in

Borderlands 3 će uz plaćeni DLC, imati isključivo kozmetičke mikrotransakcije

Gearbox je prilikom posljednje prikazivanja Borderlandsa 3 ostao poprilično nedorečen kada su u pitanju igrine mikrotransakcije. Naime originalno smo uvjeravani kako ih Borderlands 3 neće uopće sadržavati, da bi kasnije dobili nejasnu izjavu kako će ipak imati nešto. Srećom, neko je Gearboxu dao do znanja koliko je to zbunilo igrače pa su nam čitavu stvar odlučili u potpunosti rasčistiti.

Tako ćemo u igri, osim DLC-a koji proširuju igrinu priču, moći kupiti isključivo predmete kozmetičke prirode. Dakle, skinovi za oružja, likove i vozila.  U igri niti na jedan način nećete moći kupiti XP, loot i druge “pay-to-win” boostere koji dolaze s posebnim izdanjima igre. Čak će i ti boosteri biti od pomoći na samom početku igre i neće dati dugoročnu prednost igračima koji ih imaju. Iz Gearboxa također kažu kako će brojni kozmetički predmeti biti dostupni besplatno kao loot unutar same igre.

Ako ste zaigrali bilo koji prethodni Borderlands, to vam je sve poznato budući da su i te igre imale pozamašan broj kozmetičkih predmeta koji ste mogli kupiti pravim novcem. Jedina razlika je što nisu mogle biti kupljene unutar igre već su dolazile u obliku manjih DLC paketa koje biste morali kupiti unutar Steama. (hcl.hr)