in

Blizzard ima velike planove za Overwatch univerzum

Nema sumnje da je Overwatch jedna od najuspješnijih igara ove generacije. Iako je vani već pune tri godine, i dalje okuplja veliki broj igrača, a kako stvari stoje, Blizzard nema namjeru uskoro odustati od nje. Štaviše, za cijeli univerzum igre ima velike planove.

O kakvim planovima je riječ, za sada nismo sigurni, no moguće je da će se Overwatch proširiti i na druge sfere izvan aktualnog hero shootera. Takvo što, potvrdio je Blizzardov šef J. Allen Brack, koji je tokom posljednje finansijske konferencije izjavio kako je Overwatch jedna od ključnih Blizzardovih franšiza za budućnost. Blizzard i dalje intenzivno radi na osvježavanju njenog sadržaja, a osim konstantne podrške u vidu novih mapa, heroja i drugih dodataka, moguće je da je u pripremi i potpuno nova igra smještena u Overwatch univerzum.

Overwatch je trenutno dostupan u verzijama za PS4, Xbox One i PC, a budući da nas ove godine očekuju E3 2019 te BlizzCon 2019, moguće je da ćemo nove informacije o budućnosti ove franšize doznati već tada. (goodgame.hr)