in

Igrači FIFA-e ponovo zarađuju na smrti tragično preminulog nogometaša

Češki reprezentativac Josef Šural izgubio je život nakon što se prevrnuo minibus koji je prevozio nogometaše turskog Alanyaspora. Igrači FIFA-e ponovo su odlučili iskoristiti tragičnu nesreću te pomoću namještanja cijena FUT kartica preminulog nogometaša pokušavaju na njima zaraditi.

Odmah nakon što je objavljeno kako je Josef Šural u bolnici izgubio borbu za život, dio igrača FIFA-e počeo je kupovati njegovi srebrnu FUT karticu s ocjenom 73 po iznimno niskim cijenama te je ponovo stavljati na tržište za 10 hiljada FIFA novčića, sve u pokušaju da bi zaradili nešto valute u igri. Isto su napravili i kada je preminuo Davide Astori, odnosno nestao Emiliano Sala.

U posljednjem takvom slučaju Electronic Arts je iz poštovanja prema preminulom Sali odlučio staviti fiksnu cijenu njegove kartice u igri, maknuti ga iz ekipe Nantesa te onemogućiti da se njegova kartica dobiva u paketićima. Očekuje se da će nešto slično učiniti i u ovom slučaju. Međutim, i dalje se iznova možemo čuditi pojedincima koji valutu u FIFA-i pokušavaju zaraditi na tragičnim događajima.

Usporedbe radi, za 10 hiljada novčića možete kupiti zlatnu karticu Moussa Dembelea iz Tottenhama s ukupnom ocjenom 84, dok primjerice zlatna kartica Luke Modrića s ocjenom 91 košta više od 100 hiljada novčića.

Podsjetimo, Alanyaspor je igrao na gostovanju kod Kayserispora (1:1), nakon čega je trener dao igračima dva dana slobodno. Sedmorica nogometaša iznajmila su privatni minibus s dvojicom vozača kako bi se vratili što ranije u 570 kilometara udaljenu Alanyju.

Minibus je pet kilometara prije grada sletio s puta i prevrnuo se nakon što je vozač zaspao. Svi nogometaši su ozlijeđeni i odmah prevezeni u bolnicu.

Šural je bio u najtežem stanju, odmah je operiran, ali mu nije bilo spasa. Imao je 29 godina i iza sebe je ostavio suprugu i dvije kćeri. Nedavno je dobio drugo dijete. (Index.hr)