in

Minecraft će uskoro napuniti deset godina, a njegov tvorac nije poželjan na proslavi godišnjice

Minecraft će 17. 5. proslaviti deset godina vrlo uspješnog postojanja. Od toga je kockasta franšiza polovicu vremena provela pod kormilom firme Microsoft, izvan ruku Markusa “Notcha” Perssona koji je glavni zaslužni za ideju te igre. Ako se pita ekipu iz Microsofta, oni bi najsretniji bili kad bi Perssonove zasluge za igru bile potpuno zaboravljene.

Naime, isti je u zadnje vrijeme na Twitteru imao nekoliko izjava koje su ispale homofobne i rasističke. Između ostaloga, izjavio je kako bi hereroseksualne osobe trebale imati svoj dan ponosa i svi koji se s time ne slažu zaslužuju biti upucani.

U Microsoftu su već jednim dijelom uklonili spominjanje Perssona iz igre, a sada su otišli i korak dalje. Potvrdili su kako Persson neće biti pozvan na proslavu desete godišnjice Minecrafta, a pojasnili su i zašto: “Njegovi komentari i stavovi ne odražavaju stavove Microsofta i Mojanga niti predstavljaju ono što promičemo Minecraftom.” – stoji u objašnjenju.

S Perssonom ili bez njega, Minecraft korača prema novoj dekadi za koju ekipa Mojanga ima neke “uzbudljive planove”. Kakve tačno, saznat ćemo 17. maja. (hcl.hr)