in

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 dat će nam neke opake vampirske moći

Vampire the Masquerade igre smještene su u takozvani World of Darknessuniverzum. U istom su vampiri klasno podjeljeni, a uvjerljivo najniža klasa istih naziva se Thinblood. Ovi svježe pretvoreni vampiri nešto su ljudskiji od starijih vampira. Manje su osjetljivi na sunce, još uvijek mogu jesti normalnu hranu, rastu im nokti i kosa, a ponekad im i srce zakuca.

Stariji vampiri ih ne vole jer su nepredviljivi, a i postoji određeno proročanstvo koje tvrdi kako pojava velikog broja takvih vampira označava svojevrsnu apokalipsu. S obzirom na takav tretman, prava je sreća što i Thinblood vampiri imaju mnoštvo zgodnih sposobnosti, a igrači će se na početku igre moći opredijeliti za jednu od tri discipline:

  • Chiropteran je discipilina fokusirana na šišmiše te omogućuje da ih prizovete da vas brane, ali i da napadanu i onesposobe neprijatelje. Vampiri koji odaberu ovu disciplinu također mogu lebdjeti, te se penjati na visoka mjesta otkud mogu vrebati plijen poput Batmana u Arkham serijalu.
  • Mentalism je disciplina koja će igračima dati telekinetičke sposobnosti. Naravno, to znači levitiranje i poigravanje udaljenim predmetima, oružjima i ljudima.
  • Nebulation je zadnja disciplina fokusirana na šuljanje. S njom ćete moći prizvati oblak dima koji će vas zamaskirati i učiniti tišim. Također ćete s tom maglom moći oslijepiti i zagušiti neprijatelje.

To je naravno tek djelić vampirskih sposobnosti koje će se proširiti kasnije prilikom učlanjenja u različite klanove. No, već i ovo obećava kako će sljedeće godine Seattle postati pravo vampirsko igralište gdje ćemo se doslovno poigravati svakim ko nam stane na put. (hcl.hr)