in

Ninja Theory navodno radi na co-op SF igri koja će izaći 2020. godine

Britanski studio Ninja Theory ljetos je prešao pod okrilje Microsofta, a prva nova igra na kojoj radi za ovog velikana navodno je co-op SF igra koja bi se u prodaji trebala pojaviti početkom iduće godine.

Prema prvim neslužbenim informacijama, autori hitova kao što su Hellblade, Heavenly Sword, Enslaved i DmC:Devil May Cry, rade na co-op akciji za četiri igrača sa snažnom narativnom komponentom. Fokus cijele igre trebao bi biti na melee borbi, koja je inače specijalnost ovog studija. Prvi leak navodi kako će igrači za svoje likove moći birati različite unikatne sposobnosti koje će dalje utjecati na sam njihov borbeni stil.

Igra bi navodno trebala imati 18 levela koji će se protezati kroz šest različitih lokacija. Svaka od tih lokacija će imati po tri levela za čije će prelaženje biti potrebno oko 90 minuta. To donekle znači da će nam za kompletiranje igre trebati oko devet sati. Također, svaka lokacija bi na kraju trebala imati i boss fajtove koje porede s onima iz novog God of Wara.

Kada je u pitanju sama priča igre, ona se navodno odvija na više različitih planeta te se vrti oko likova koji su napustili Zemlju koja je napadnuta od strane aliena, kako bi se pozabavili lovom na bića odgovorna za invaziju. Svaki planet koji ćemo u igri posjetiti također je okupiran od strane te iste alienske rase.

Za grafički pokretač svog novog projekta, u Ninja Theoryju su se odlučili za Unreal Engine 4, koji pokreće i Hellblade. Igra je navodno u razvoju već šest godina, što je čini dosad najdužim i najambicioznijim projektom ovog studija.

Budući da se radi o anonimnom leaku koji je otkrio sve navedene informacije o novoj igri Ninja Theoryja, sve navedeno ćemo za sada uzeti u razmatranje s određenom dozom rezerve, mada nam sve zvuči vrlo izgledno. Ono što za sada sigurno znamo, jeste da će ovaj britanski studio svoju igru predstaviti tijekom ovogodišnjeg E3 sajma, što znači da nas prve službene informacije očekuju najkasnije već početkom juna.