in

I Mercedes-Benz ulazi u svijet videoigara, žele stvoriti novi doživljaj virtualnog utrkivanja

Mercedes-Benz razmišlja šta napraviti da ljudima ne bude dosadno kad njihovi automobili budu vozili samostalno. Gaming im je prva ideja, a na novom modelu CLA klase, koji ima hrpetinu ekrana, tako testiraju SuperTuxKart – igru utrkivanja koju se može voziti volanom, odnosno upravljačem samog automobila. Dakako – dok isti nije u pokretu.

U Mercedesu navodno žele otići i korak dalje te pomoću klima uređaja simulirati efekt vjetra, odnosno protoka zraka tijekom utrkivanja. Također žele iskoristiti ambijentalno osvjetljenje da dočaraju samo utrkivanje.

Za sada smo još daleko od toga, ali da su u Mercedes-Benzu zagrizli za gaming vidi se iz njihovog konkursa In-Car Gaming Challenge. Njime u Mercedesu traže ideje za stvaranje igara koje bi se igrale tokom putovanja – ne samo u osobnom automobilu, nego i u javnom prijevozu. Kako kažu, mijenja se način na koji ljudi putuju, inovacije oblikuju budućnost automobilske industrije, a gaming je dio tih inovacija.

Natječaj je otvoren sve do 16. 5. ove godine. Najbolje ideje bit će nagrađene novčano, ulaznicama za eSports natjecanja te prilikom da se sama ideja materijalizira u videoigru.

Ovo inače nije prvi put da čujemo za koncept igranja pomoću automobila. Prošle godine na tu je ideju došao Elon Musk sa svojim automobilima marke Tesla. (hcl.hr)