in

Igre se prodaju bolje na Epic Games Store nego na Steamu pa stiže još mnogo ekskluziva

Nedavno se publika na PC-u sprdala s Epic Games Store kada je Halo: The Master Chief Collection najavljen ekskluzivno za Steam. Epic je uzvratio udarac tako što je rezervirao čak 14 novih ekskluziva za svoj dućan. I nisu to baš ni male ekskluzive – osim što su između ostaloga na PC doveli prošlogodišnji PS4 hit Detroit: Become Human, kao ekskluzivu su zakazali obećavajući RPG The Outer Worlds te novu pucačinu tvoraca Maxa Paynea – Control.

Uz te igre, za Epic Games Store ekskluzivni će biti još i sljedeći naslovi: The Sinking City, Beyond: Two Souls, Heavy Rain, Afterparty, Ancestors: The Humankind Odyssey, The Cycle, Kine, Journey To The Savage Planet, Trover Saves the Universe i Dangerous Driving. Radi se uglavnom o privremenim ekskluzivama, što znači da će se te igre pojaviti na Steamu – ali godinu dana kasnije nego na Epic Games Store.

Čini se kako se sve više izdavača odlučuje na partnerstvo s Epicom, a premda to baš i nije vesela vijest za korisnike Steama, čini se kako su igrači dobro prihvatili Epic Games Store. Iz Epica su se pohvalili da je Metro Exodus na njihovoj platformi prodan u 2,5 miliona primjeraka, što je više nego se Metro Last Light prodao na Steamu.

S druge strane, Ubisoft je također jako zadovoljan prodajom The Divisiona 2 na Epicovoj platformi te će ubuduće dovesti još svojih igara na Epic Games Store, a neke od njih dijelit će besplatno. Što se tih besplatnih igara tiče, Subnauticu je primjerice preuzelo 4,5 miliona igrača, jednako kao i Slime Rancer. Danas inače na Epic Games Store dolazi nova besplatna igra, 2D horor avantura Oxenfree. (hcl.hr)