in

Star Wars igra stara 25 godina izgleda nevjerovatno u Unreal Engineu 4

Uvijek je zanimljivo vidjeti neku staru igru ponovno zamišljenu u novijem grafičkom pokretaču. Obično tek tada shvatimo koliko je neka igra loše izgledala, ali i kako nas to u tom trenutku nije diralo. Da, nije u grafici sve, ali kada imate dobru igru – činjenica da ona impresivno izgleda svakako dodaje šlag na tortu. Posljednja u nizu igara čiji je neki segment ponovno rekreiran u Unreal Engine 4 grafičkom pokretaču je Star Wars Dark Forces.

Ne brinite ako za igru niste čuli budući da je izašla davne 1995. godine. Radi se naime o pucačini iz prvog lica u kojoj igrači preuzimaju ulogu nad plaćenikom imena Kyle Katarn. S njim zapravo obiđete različite prepoznatljive lokacije Star Wars univerzuma, a jedna od njih je i svemirska luka Mos Eisley. Upravo je ta lokacija originalno bila jedina planirana za ovaj projekt obnove, međutim, isti se kasnije proširio da obuhvati čitavu igru.

Trenutno je moguće “odigrati” kratak demo u kojem se moguće prošetati Mos Eisleyem u kojem je parkiran i Millenium Falcon. Kako na čitavoj stvari godinama radi jedan talentirani i bivši zaposlenik Obsidian Entertainmenta, projekt neće tako skoro ugledati svjetlo dana. Naravno, ako ga prije toga Disney u potpunosti ne ugasi. Iz priloženog videa možete vidjeti da je ovaj remake grafički na razini novijeg Battlefront serijala. (hcl.hr)