in

Evo kako se Neymar zabavlja dok se oporavlja od povrede

Najskuplji nogometaš svijeta u utakmici šesnaestine finala francuskog Kupa protiv Strasbourga 23. januara obnovio je povredu pete metatarzalne kosti desne noge, zbog čega će s terena izbivati dva mjeseca. Međutim, Neymar je pronašao zanimljiv način kako će kratiti vrijeme dok tretira povredu – gledajući esport.

Nije tajna kako je Neymar veliki ljubitelj gaminga, a posebno Counter-Strike: Global Offensivea te brazilskih timova koji se natječu u tom esportu. U nekoliko navrata slikao se s igračima tima Made in Brazil (MIBR), a veliki je navijači FURIA Esportsa, relativno nove brazilske esport organizacije.

https://www.instagram.com/p/BOiKcXRA0tI/?utm_source=ig_web_copy_link

Na svom je Instagram profilu tako podijelio sliku na kojoj gleda meč FURIA Esportsa na IEM Katowice Major turnir dok mu fizioterapeut tretira povrijeđenu nogu. Sliku možete pogledati ovdje. Između brazilskih nogometnih i esport zvijezdi inače vlada veliko poštovanje. Jedni druge često prate u važnim utakmicama i mečevima, a navodno postoji i grupa u kojoj si pružaju podršku.

FURIA Esports nažalost je ispala u prvoj fazi milon dolara vrijednog turnira, ali sam plasman na turnir je veliki uspjeh za novu organizaciju. Međutim, za MIBR natjecanje počinje 20. februara, pa će Neymar imati za koga navijati na IEM Katowice Majoru.

Podrška Neymara i drugih brazilskih nogometaša sigurno će pomoći brazilskim esport organizacijama da privuku investitore i osiguraju financije, što će im omogućiti da i u budućnosti budu konkurentniji najjačim timovima.

PSG se i bez Neymara dobro drži u svim takmičenjima. U Ligi prvaka su u gostima slavili protiv Manchester Uniteda 2:0, a jedini poraz nanio im je Lyon početkom februara. Potvrđeno je i kako će Neymar obnovljeno povredu liječiti konzervativnom metodom te time izbjeći operaciju za koju su se zalagali u PSG-u.  (Index.hr)

https://www.instagram.com/p/BsN0Im6ATHQ/?utm_source=ig_web_copy_link