in

L.A. Noire u digitalnom izdanju ne može stati na Switch konzolu

Ako nadolazeću Switch verziju LA Noirea planirate kupiti digitalno, prvo se opskrbite SD karticom.

Dolazak L.A. Noirea na Switch definitivno je dobra stvar. Međutim, ako vas igre za Nintendovu hibridnu konzolu još nisu natjerale na proširivanje memorije microSD karticom, Rockstarov uredak vjerovatno hoće. Naime, L.A. Noire nećete moći ni pokrenuti bez kartice od 32 GB, ako ga kupite digitalno preko eShopa.

Igra će u izdanju za Switch težiti 29 GB, što premašuje memoriju Switcha na kojega možete pohraniti oko 25 GB podataka kada oduzmete memoriju namijenjenu za rad same konzole. Ako igru kupite u fizičkom izdanju, na kartici, tada će ju se moći instalirati na Switch bez dodatnih troškova, iako ćete svejedno morati preuzeti ažuriranje od 14 GB. Drugim riječima, igra će vam ionako zauzeti više od polovice prostora za pohranu.

Skladištarenje podataka bez dodatnih troškova pokazao se kao čest problem za igre drugih proizvođača na Switchu. NBA 2K18, Just Dance 2018, FIFA 18, Doom i Skyrim – sve su to igre koje ne možete instalirati na konzolu u paru bez proširivanja memorije. S druge strane, Nintendove igre su znatno štedljivije po pitanju prostora pa Super Mario Odyssey zauzima tek 5.2 GB, Splatoon 2 tek 3.1 GB i sl.