in

Mike Morheim u potpunosti odlazi iz Blizzarda

U oktobru prošle godine, nekih mjesec dana pred početak BlizzCon 2018, Blizzard i Mike Morheim su objavili pomalo iznenađujuću odluku da će ovaj dotadašnji izvršni direktor i predsednik Blizzarda napustiti te pozicije.

Tako je čelo Blizzarda ostalo bez jednog od njegovih najprepoznatljivijih lica i osnivača firme, ali je prilikom primopredaje pozicije Alenu Džej Breku on ipak ostao u firmi, kao “strateški savjetnik”.

No, izgleda da je i to sve bilo samo protokularno, kako se ne bi stekao odmah negativni utisak, jer je danas objelodanjeno da će Mike u potpunosti napustiti firmu 7. aprila ove godine, što možete pročitati u ovom zvaničnom dokumentu.

Dakle, jedva pola godine nakon što je prešao na tu protokularnu poziciju, te tako Blizzard poslednjih godina ostaje bez još jedne osobe koja je obeležila ovaj studio, nakon što su se u ovoj deceniji povukli ljudi kao što su Rob Pardo, Kris Mecen, Ben Broud i mnogi drugi.

Blizzard čeka teška 2019. godina nakon svih problema i fijaska koji su se desili tokom prethodne godine, i pogotovo će im najveći problem biti povratiti povjerenje njihove brojne armije vjernih fanova, koje je opasno poljuljano konstantnim razočarenjima sa svih strana, i čini se sve većim udaljavanjem i neuspjehom toga da razumiju šta njihova publika zapravo želi i zbog čega je Blizzard na prvom mjestu postao jedna od najomiljenijih kompanija kod igračke zajednice.

(play.co.rs)