in

Windows 10 će vam u 2019. unaprijed jesti prostor na disku

 

Windows 10 imao je svoju sagu s napornim ažuriranjima čije je instaliranje neke korisnike dovodilo u nezgodne situacije. S vremenom je Microsoft korisnicima dao više slobode i opcija za podešavanje kada i kako se ažuriranja Windowsa 10 instaliraju, ali sada ponovno stiže jedna promjena koja neće razveseliti sve korisnike, pogotovo ne one s malim kapacitetom (SSD) diska.

Naime, u Microsoftu su odlučili da će od nadolazeće verzije 1903 Windowsi 10 na disku unaprijed zauzeti prostor za instalaciju ažuriranja. U Microsoftu predviđaju da će početna količina rezerviranog prostora iznositi sedam gigabajta, a izgledno je da će se taj broj povećavati s vremenom.

Ova opcija bit će nametnuta svim korisnicima po defaultu i neće se moći isključiti. Doduše, korisnici će donekle moći odrediti koliko se mjesta rezervira za ažuriranja tako da deinstaliraju stvari i dodatne jezike koje ne koriste (npr. Windows Hello, prepoznavanje rukopisa i sl.).

Iz Microsofta navode kako će proces ažuriranja Windowsa 10 ubuduće ići glađe, a cijena toga bit će dodatnih 7 giga zauzetog prostora na već ionako robusnu instalaciju.

(hcl.hr)