in

Loše vijesti: Sony i Microsoft bi next-gen konzole mogli predstaviti tek tokom E3 2020 sajma

Iako Sony i Microsoft već neko vrijeme pripremaju teren za dolazak svojih novogeneracijskih konzola, na službeno otkrivanje istih, prema mišljenju pojedinih analitičara, ipak ćemo morati pričekati do sredine 2020. godine.

Popriličan je broj gaming analitičara koji se slažu s mišljenjem da novogeneracijske konzole nećemo u prodaji vidjeti prije 2021. godine, a jedan od takvih je i dobro poznati IDC analitičar Lewis Ward koji smatra da će 2019. godina i za Microsoft i za Sony poslužiti da na tržište plasiraju još nekoliko snažnih AAA ekskluziva, zbog čega bismo najavu i predstavljanje njihovih next-gen konzola mogli vidjeti tek tokom E3 2020 sajma – barem pola godine ili godinu prije njihovog službenog izlaska.

Ward smatra da Microsoft i Sony neće pretjerano eksperimentirati s novim konzolama te da ćemo zapravo dobiti tradicionalne konzole, a ne neke hibride po uzoru na Nintendo Switch. On ne otpisuje agresivniju i intenzivniju implementaciju VR komponente, koja bi mogla biti značajnije naglašena u posebnim revizijama novih konzola.

Kada bismo zaista mogli vidjeti najavu next-gen konzola, trenutno je teško prognozirati, no s obzirom da i PS4 i Xbox One još imaju štogod za prikazati i dokazati te da je Sony već odustao od ovogodišnjeg E3 sajma, a da Microsoft u tajnosti već radi na svojoj novoj konzoli te istovremeno sve intenzivnije forsira Xbox One i njegove servise, E3 2020 nam se i ne čini nemogućim.

 

(GoodGame.hr)