in

Dok Acti-Blizz reže troškove, novi finansijski direktor dobio 16 miliona dolara bonusa

Protekla godina bila je izrazito teška za Activision-Blizzard, koja je praćena gomilom neuspjeha, te je na kraju došlo do radikalne mjere i rezanja troškova.

Zarada u Call of Duty BO4 i Destiny 2 je označena kao nedovoljnom, Overwatch popularnost je na izmaku, Hearthstone je zaradio duplo manje, a najava Diablo Immortal na BlizzCon 2018 je bila pravi marketinški fijasko.

Sve ovo je rezultiralo rezanjem troškova na sve strane, posebno u Blizzardu, gde su prvo zaposlenim developerima uskraćene premije, zatim u QA i Support sektorima se ljudima daju ogromne pare samo da bi napustili firmu.

U međuvremenu stigao je novi finansijski direktor, Denis Durkin, koji je tu poziciju već obavljao u periodu od 2012. do 2017. godine, kada je vrijednost akcija firme skočila za preko 400%. On se sada vraća nazad na mjesto finansijskog, sa pozicije operativnog direktora, koju je obavljao oko godinu dana.

Kao dio novog ugovora, Denis će mimo godišnje plate od  900.000 dolara dobiti i 11,3 miliona dolara akcija firme, kao i različite bonuse u vrednosti od skoro 5 miliona dolara.