in

Iz Blizzarda potvrdili: Cross-platform za Overwatch nije nemoguća stvar

Ovogodišnji BlizzCon ostat će obilježen najavama mobilne igre Diablo Immortal i nezadovoljstvom fanova serijala dijem svijeta koje je pratilo tu najavu i igre WarCraft III: Reforged.

Novosti nisu zaobišle ni Overwatch koji će dobiti novog igrivog lika i novi animirani kratki film.

No, u plejadi najava, uzbuđenja i razočaranja kojih su društvene mreže prepune i koje zadaju glavobolje ljudima iz odjela odnosa s javnošću u Blizzardu, jedna zanimljivost je skoro proletjela ispod radara, a to je činjenica kako je Blizzard objavio kako su u pregovorima sa Sonyjem i Microsoftom na omogućavanju cross-platform funkcionalnosti za Overwatch.

-Jako smo uzbuđeni zbog svega što se događa s cross-platformom u ostalim igrama poput Rocket leaguea i Fortnitea te smo u konstantnim razgovorima sa nositeljima platformi, Sonyjem i Microsoftom, kako bi utvrdili koliko su zagrijani za tu ideju, rekao je Jeff Kaplan, direktor Blizzarda.

Kad su fanovi izvršili dodatni pritisak na gospodina Kaplana u želji da izvuku što više informaciju na ovu temu, potvrdio je kako se radi o kompliciranom procesu iz tehnološke, dizajnerske i poslovne perspektive, ali i naglasio kako je Blizzard izrazito zainteresiran za omogućavanje cross-platforma i da će se potruditi da oživotvore tu ideju unatoč brojnim komplikacijama.

Držimo fige da Sony i Microsoft popuste i da kompanije dođu do dogovora s kojim će na kraju svi profitirati, uključujući i igrače!