in

Battlefield 5 nije Battlefront i mikrotransakcije će biti isključivo za kozmetiku

– Stvarni novac u Battlefieldu 5 nikada vam neće omogućiti da steknete prednost u odnosu na ostale igrače – poručuju iz DICE-a opisujući sistem ekonomije s kojim ćemo se sresti u nadolazećem naslovu.

Battlefield 5 sadržavat će dvije odvojene valute, Company Coin i Battlefield Currency, dok će prvu biti moguće zaraditi isključivo igranjem igre, druga će biti rezervirana za kupovinu stvarnim novcem i, kako stvari sada stoje, bit će namijenjena kupovini isključivo dekorativnih elemenata – uniformi, kapica, torbica, sjenila i ostale šminke.

Napredak u igri bit će vezan isključivo uz samo igranje pa ćete tako, ovisno o svojoj vještini, sakupljati bodove kojima ćete unaprjeđivati opremu, kupovati novo oružje… Ovisno o tome za koji se stil igre odlučite, unaprjeđivat ćete se u za njega karakterističnim dijelovima u svakoj od pet rankova: Career, Class, Weapon, Vehicle i Chapter. Company Coin, odnosno valuta koju ćete zarađivati paralelno kako napredujete, omogućit će vam da i kupite stvari koje se nalaze van okvira onih otključanih zbog specifičnog stila igre.

Stvari koje će se moći kupiti korištenjem igrine valute također će uključivati i funkcionalne predmete poput nastavaka za oružje te nadogradnji vozila, ali i one kozmetičke – poput jakni, kamuflaža te prefarbanih puški. Battlefield Currency, odnosno valuta kupljena stvarnim novcem, trebala bi znači biti rezervirana isključivo za taj tip kupovine. Isto tako, ona ne bi trebala biti dostupna po izlasku, već će biti dodana kasnije.

Dinamični sistem napretka u igri inače je prilično usko vezan s Tides of Warom, živućom uslugom koja bi svijet Battlefielda 5 trebala pretvoriti u stalno promjenjivo mjesto – ne samo kroz dodatak novih mapa i sadržaja već i dinamičnim izmjenama onog postojećeg kako vrijeme bude teklo.