in

The Walking Dead je spašen, Telltale je pronašao studio koji će završiti četvrtu sezonu

Iako je prije nekoliko dana Telltale Games uručio otkaze i nekolicini preostalih zaposlenika, svojevrsne pozitivne vijesti mogu se tražiti u činjenici da je studio nakon sedam dana traganja konačno uspio pronaći partnera koji će završiti serijal The Walking Dead.

Prava na izdavanje novih nastavka tog serijala tako će pripasti studiju Skybound Games, zapravo podružnici kompanije-izdavača stripova po kojima je rađena i sama igra.

Telltale Games došao je do dogovora s novim proizvođačem kojim je omogućeno bivšim zaposlenicima tog studija da postanu dijelom ekipe te sudjeluju u dovršetku The Walking Dead: The Final Season.

Ako se sjećate, to je bila jedna od želja Telltalea jer je daljnji tok četvrte sezone već bio uvelike zamišljen prije nego što ih je bankrot spriječio u realizaciji.

Nije još uvijek poznato hoće li čitav Telltaleov tim biti prebačen u novi studio ili se radi o manjem broju pojedinaca. Prilikom objave sretnih vijesti štedjelo se na detaljima sklopljenog dogovora – kako onih vezanih uz radni proces, tako i onih vezanih uz sam serijal. Ipak, najavljeno je da njih možemo očekivati vrlo skoro.