in

Assassin’s Creed Odyssey zabilježio je pad prodaje u odnosu na Origins

Ubisoftov jesenski hit u prvom vikendu prodaje zabilježio je slabiji rezultat u odnosu na prošli dio, barem što se tiče fizičkih kopija igre.

Guvža je na ljestvicama najprodavanijih igara jer smo usred najaktivnije sezone u svijetu videoigara. Na britanskom tržištu među deset najprodavanijih tako su se prošlog vikenda pojavile čak tri nove igre, ali promjene na samom vrhu nije bilo – FIFA 19 i dalje suvereno vlada i sa slabijim rezultatima nego prošle godine.

Sličnu sudbinu s ponešto lošijom prodajom dijeli i Assassin’s Creed Odyssey, čiji su rezultati prodaje prvog vikenda 25 posto slabiji u odnosu na prošlogodišnji Assassin’s Creed Origins. To je vjerovatno zanemariv rezultat jer je Ubisoft za tu igru pripremio hrpu primaljivih, digitalnih izdanja, što je vjerovatno utjecalo na pak prodaje fizičkih kopija. Naime, Britanci ove rezultate bilježe samo za fizički oblik igara, na Blu-rayu/kartici.

Mogli bismo reći kako je pad prodaje igara na optičkim medijima totalno očekivan, ali imamo i iznimku. Forza Horizon 4 prvog se vikenda na britanskom tržištu prodala u više primjeraka nego prethodni dio 2016. godine. Impresivno je to pokraj činjenice da se digitalno izdanje igre može zaigrati u sklopu Xbox Game Pass usluge po četiri puta nižoj cijeni.

Među ostalih deset najprodavanijih naslova uspio se ugurati i Super Mario Party. Evo kako izgleda ta lista:

FIFA 19
Assassin’s Creed Odyssey
Forza Horizon 4
Marvel’s Spider-Man
Super Mario Party
Shadow of the Tomb Raider
Tekken 7
Crash Trilogy
Project Cars 2
Grand Theft Auto 5