in

I Devil May Cry 5 je prodao dušu đavolu

Iz Capcoma kažu da bi svi igrači trebali igrati Devil May Cry 5 kako im odgovara, a to uključuje i one koji žele trošiti stvarni novac.

Devil May Cry 5 mogao bi se iduće godine vratiti u formu s povratkom pravoga Dantea, no jedan detalj zabrinuo je fanove serijala. Naime, u demo verziji koja se mogla zaigrati na Tokyo Game Showu uočeno je kako će DMC5 imati mikrotransakcije kojima je moguće kupiti napredak u igri.

Primjerice, ako odmah na početku igre želite igrati s maksimalno razvijenim likom i svim otključanim vještinama – moći ćete za to platiti stvarnim novcem.

Kad je takvo što u igri moguće, odmah se postavlja pitanje je li igra dizajnirana tako da igrače tjera na dodatno trošenje time što oteže i usporava napredak onima koji ne žele plaćati ako su samu igru već platiti. Iz Capcoma su pokušali umiriti fanove izjavom da će sve biti balansirano kako je uvijek bilo u DMC igrama. A razlog zašto su mikrotransakcije ubačene u igru objašnjavaju na ovaj način:

“Mogućnost da igrači kupuju Crvene Orbove stvarnim novcem želimo ponuditi kao opciju. Ako neki igrači žele uštedjeti na vremenu i otključati sve odjednom, mogu to učiniti. Ali, igrači ne moraju otključati sve poteze. Svako bi trebao moći igrati onako kako želi.”

(HCL)