in

Halo 5 ipak neće završiti na PC-u

Otkako je na Amazonu bila postavljena ponuda za Halo 5: Guardians sa spornim coverom „Xbox One console exclusive“, igrači su smatrali da je taj gigant slučajno (ili namjerno) u javnost iscurio nagovještaj da će igra izaći za PC.

Pretpostavku su temeljili na činjenici da su isti tekst na coveru imale igre koje su doživjele izdanje na PC-u poput Quantum Breaka. Uostalom, sam Microsoft je počeo provoditi Xbox Play Anywhere kampanju gdje su rekli kako će igre za Xbox biti igrive i na PC-u.

Čini se da su svi redom bili u krivu. Microsoft je za cnet.com obznanio kako ne namjeravaju izdati Halo 5: Guardians za Windows 10 PC. Dakle, zasada valja čekati sve dok Halo Infinite ne izađe. S obzirom da se Infinite u neku ruku smatra šestim nastavkom, bilo bi lijepo da se prije njegovog izlaska cijeli prošli katalog Halo igara (Master Chief kolekcija i petica) prebaci na PC, ali očito od toga zasada neće biti baš ništa. Eventualni problem kod Halo Infinitea je taj da ga Microsoft još uvijek ne prikazuje kao Xbox Play Anywhere naslov. Valjda neće u zadnji tren se predomisliti i ostaviti ga kao Xbox One ekskluzivu.

Microsoft, uprkos najavi od prije dvije godine da će se Xbox naslovi moći igrati “svugdje”, nije baš pokazao inicijativu da to sprovede u djelo.