in

Electronic Arts pod istragom zbog Fife i paketića Ultimate Teama

Sudeći po belgijskim medijima, tvrtka Electronic Arts mogla bi se naći na sudu u sporu protiv Belgije.

Belgijska vlada ove je godine na snagu donijela zakon po kojemu videoigre dostupne maloljetnoj publici ne smiju sadržavati nikakav oblik nagradnih kutija (loot boxa) jer se kupovanje i otvaranje istih po tamošnjim regulativama smatra kockanjem. Igre poput Dote 2, Overwatcha, Counter-Strikea i NBA 2K19 stoga su morale potpuno izbaciti kupovanje nagradnih kutija ili na neki drugi način zaobići odrednice zakona u Belgiji.

Dok su se drugi oko toga potrudili, makar i nevoljko, EA Sports sa svojom Fifom po tom pitanju nije učinio praktički ništa, a upravo je FIFA bila jedan od naslova za koji se smatralo kako mladu publiku navodi na kockanje.

Kako navodi belgijski Metro, EA je zbog toga pod istragom i ako se pokaže da postoji valjana osnova za tužbu, tvrtka će se naći na sudu. Doduše, ostaje vidjeti kakvu će razinu transparentnosti FIFA 19 donijeti u svoj FUT mod pri otvaranju paketića s igračima. Ovogodišnji je PES, primjerice, izbjegao optužbe o kockanju time što je omogućio igračima da prije kupovanja novih nogometaša provjere koje nogometaše mogu dobiti.

Upravo je to sporni element za belgijsku komisiju s obzirom da FIFA igračima ne prikazuje kolike su im šanse da nešto osvoje ako odluče potrošiti novac na mikrotransakcije.

(HCL)