in

DICE razmatra pojednostavljenje najboljeg dijela Battlefielda V

Nakon odličnog Battlefielda 3 i, nakon što je popravljen, Battlefielda 4 u kojem je naglasak bio na gameplayu, gomili oružja i njihovom nadograđivanju bez upotreba mikrotransakcija, Battlefield 1 je pojednostavnio čitavi gameplay i sve ostale komponente igre. I tako serijal uveo u casual vode, približivši ga jednom Call of Duty serijalu.

Što nije nužno loše za sami serijal, ali fanovi serijala koji ga igraju od samog početka to definitivno ne traže. Ni ne žele. Na sreću, Battlefield V beta pokazala je volju i želju DICE-a da popravi igru i vrate se na stare staze. To su definitivno i uspjeli, barem što se tiče gameplayja.

Naime, igra forsira saradnju među igračima i ponešto drugačiji pristup kretanju na mapi. Naime, na svakom objectivu se nalaze stanice s municijom i zdravljem, a čak i medic klasa može dijeliti metke, pa onom tko se iole želio potruditi metci nisu predstavljali nikakav problem. Naime, igra je znatno ugodnija za igranje i traži mrvicu više razmišljanja, što je dobrodošla promjena naprama prošloj igri u serijalu.

Ipak, “casual” igrači su glasni i uvjerljivi, prijete otkazivanjem preordera što DICE i Electronic Arts posebno boli, pa se javio direktor igre Daniel Berlin i najavio neke promjene.

Naime, razmišlja se o povećanju maksimalnog broja metaka, većem broju metaka prilikom spawna, količini metaka koju ostavlja “pali” neprijatelja i dodavanje više postaja za opskrbu istima. Što igru praktički vraća u Battlefield 1 vode. I zbog toga su mišljenja diljem interneta uistinu podijeljena.

Mi se iskreno nadamo kako će segment igre koji smo najviše hvalili ostati u većoj mjeri nepromijenjen.