in

Otkriveni novi detalji za Battlefield V battle royale od developera Criterion Games

Da, nastavlja se „marketing royale“ između EA i Activisiona. Jučer smo dobili novi trailer za Blackout mod za COD: Black Ops 4 koji izgleda fantastično, a Battlefield je odmah uzvratio s novim informacijama za njihov Firestorm mod.

Nažalost nema gameplay prikaza, no dobili smo neke vrlo zanimljive informacije. Najveća novost je ta da je Criterion Games glavni developer za novi battle royale mod. Criterion nam je već dobro poznat sa svojim igrama, a upravo su oni za DICE i EA napravili odličan Starfigther Assault mod za Star Wars Battlefront 2.

SW: Battlefront 2 se nije baš proslavio, no ovaj način igranja je definitivno bio veliki i kvalitetan dodatak za igru. Criterion radi direktno s DICE developerima kako bi spojili battle royale žanr s najboljim elementima iz Battlefield igara.

Vatra će biti glavna mehanika za poznati BR „krug“ koja će smanjivati igrivi dio mape. Kako stvari sada stoje, igrat će se isključivo u squadovima: 16 squada po 4 igrača. To znači da će biti maksimalno 64 igrača na mapi. Vozila će biti u punoj snazi u igri, sve od tenkova do transportnih vozila. Timska igra i osvajanje objektiva će vam osigurati bolju i rijetku opremu. Destrukcija je potvrđena, kao i mogućnost transformacije mape.

Čitav progression će se spojiti u vaš Company, što znači da sve što osvajate možete koristiti i u glavnoj igri. Potvrđeno je da će se u borbu ulaziti s air-dropom, a sam mod će pružiti više objektiva. Ovi objektivi će biti poput onih u Conqestu. Nek objektivi će imati fiksne lokacije dok će drugi biti nasumično odabrani. Ekipe će morati osvajati ove objektive kako bi dobili što bolji gear i vozila. Ovo će biti ključno ako mislite ostati kao zadnji squad na mapi. Naravno, u igru ulazite bez loadouta. Sama oprema će biti posvuda po mapi.

Uz to smo dobili i detalje za preoder bonuse. Svi koji prednaruče igru dobit će novi Firestorm Ranger set koji je inspiriran Battle Royale načinom igranja, a moći će se korisiti u svim BFV modovima.

Preorder će vam osigurati specijalni zadatak, kao i jedan paratrooper outfit. Uz to ćete odmah dobiti i pet oružja za Battlefield 1 koje možete koristiti odmah ako još igrate Battlefield 1.

Deluxe verzija će isto dobiti svoje bonuse. Preoder ove verzije će vam osigurati da zaigrate igru tri dana prije izlaska. Ova verzija će vam pružiti odabir za pet od ukupno osam paratrooper outfita, a tu su i dodatni specijalni zadaci. Za kraj imamo 20 weekly airlifta. EA je bio glasan kada su najavili da igra neće imati Premium plan, kao ni plaćene loot boxeve.

Battlefield V možete igrati upravo sada u otvorenoj beti.