in

Šef Xboxa raspalio po PlayStationu: “Oni ne žele slušati gamere!”

Jedan od šefova u Microsoftu, potpredsjednik njihove gaming divizije Mike Ybarra kojeg sve češće možemo primijetiti u ovakvim istupima osvrnuo se na Sonyjevu nevoljkost prema otvaranju svoje PlayStation 4 platforme drugim konzolama.

Naime, iako smo na PlayStationu 4 prvi igrali neke igre s PC igračima, Sony odbija pružiti mogućnost igranja nekih igara s Xbox One i Nintendo Switch igračima.

Što je i donekle razumljivo, jer ipak je PlayStation 4 lider na tržištu s gotovo dvostrukom prednošću ispred Xboxa One. Isto tako, razumljivo je i kako se izvršne osobe u Microsoftu žele ovaj način se dokopati većeg tržišnog kolača i pozicionirati svoju Xbox platformu kao onu koja brine za gamere.

Imajući na umu sve to, prošlu generaciju konzola gledali smo gotovo isti scenarij, gdje su akter pak bili u različitim ulogama. Pa nam je već ovo sve pomalo smiješno, jer na obje strane radi se o korporativnim nadmetanjima i politici na najnižim granama.

No vratimo se mi na priču. Sonyev novi CEO Kenichiro Yoshida nedavno je u jednom intervjuu objasnio stav Sonyja, i to jako šturo i jednostavno. PlayStation je, prema njemu, najbolje mjesto za igru (što je i slogan njihovih marketinških kampanja) i svoje će buduće odluke po pitanju crossplaya donositi u skladu s onim što je najbolje za njihove igrače.

Uzimajući u obzir PlayStationov najjači marketinški slogan „For the Players“ (Za igrače), Mike Ybarra na Twitteru je komentirao izjave Sonyjevog CEO-a izjavom: „Sony ne sluša igrače!“, pa je nastavio u seriji postova i odgovora objašnjavati kako igrači žele igrati međusobno na svim platformama.

Nakon što mu je netko opravdao ponašanje Sonya kao dobrom poslovnom strategijom, s obzirom na prednost na tržištu, Ybarra je odgovorio kako to nije istina, jer Microsoft sad podržava i Windows 10 gaming što istovremeno okuplja puno veći broj igrača od PlayStationa 4.

Je li započeo konačno pravi konzolaški rat, ovaj put onako kako to i treba biti – bez rukavica? Nove konzole vjerojatno stižu uskoro…