in

U Fifi 19 i sudija će moći dobiti crveni karton, a biće i battle royale moda

EA Sports najavio je različite varijacije za najosnovniji mod nove Fife kojima bi se koncept nogometa mogao pretvoriti u nešto sasvim drugo.

Ne, nisu u nogomet preko noći uvedena neka nova pravila, ali u novom izdanju Fife igrači će ipak moći malčice promijeniti način na koji se nogomet igra. Naime, EA Sports najavio je da u osnovni Kick-Off mod Fife 19 ubacio neke nove opcije. Između ostaloga, moći ćemo odmah igrati utakmicu s ugođajem finala Lige prvaka, ili pak utakmicu u dva kola (na domaćem i gostujućem terenu).

No, ima tu i nekih opcija koje će drastično promijeniti kako se Fifa igra. Primjerice, postojat će opcija da se tokom meča isključi sudac, a zajedno s njim i prekršaji te ofsajdi. Moći će se zabraniti i udarci glavom ili pak voleji. Zgodna je i nova mogućnost igranja s hendikepom, tako da unaprijed namjestite da utakmicu počinjete s vodstvom, ili da ju gubite. Naravno, sve to bit će dostupno tek u Kick-off modu, a ne u ostalim kompetitivnim modovima igre.

Među takvima će inače biti i jedan novi. Tačnije rečeno, nije sasvim novi – vidjeli smo ga već u FIFA Street igrama, a u današnje vrijeme podsjeća nas na jednu stvar – battle royale.

Naime, Survival mod je meč u kojemu igrač gubi po jednog nogometaša na terenu svaki put kad postigne zgoditak. Doduše, za razliku od battle royale igara, ovdje tim ne može ostati bez svih igrača nego po pravilima nogometa može izgubiti maksimalno pet igrača. Drugim riječima, tko prvi postigne pet golova tijekom utakmice, automatski je pobjednik Survival moda.