in

League of Legends više nije najgledanija igra na Twitchu

U slučaju zvanom Fortnite (Battle Royale) možemo zaključiti da sreća prati hrabre… ili da neki imaju više sreće nego pameti.

Prema istraživanju tvrtke StreamElements, u prvoj polovici 2018. godine došlo je do izmjene na samom vrhu najgledanijih sadržaja na Twitchu.

Duži niz godina najgledanija igra ondje je bila League of Legends, no ne trebate dugo razmišljati da zaključite koja je igra novi vladar Twitcha.

Fortnite je u prvi šest mjeseci 2018. bio gledan sveukupno 630 miliona sati ili u prijevodu – 71900 godina. Dosadašnji vladar, League of Legends, pao je na drugo mjesto s 500 miliona sati koje su gledatelji proveli promatrajući sadržaje te igre na Twitchu. Na trećem mjestu našla se još jedna battle royale igra – PUBG, koji je bio gledan upola manje nego Fortnite, tek 300 milijuna sati.

U usporedbi s prošlom godinom, Fortnite je ostvario rast gledanosti od čak 74 posto, dok je PUBG opao za 9 posto. Razlozi su jednostavni – Fortnite je dostupan na više platformi, manje je ozbiljan i jasno je da sve više streamera želi igrati ono što je najgledanije.