in

Najavljivali su je kao nasljednicu PUBG-a i Fortnitea, ali nakon samo sedam dana The Culling 2 je ugašen!

Jako malo vremena je prošlo otkako se The Culling 2 pojavio na Steamu, a još manje je prošlo otkako je izgubio sve igrače, čime je proglašen potpunim debaklom nakon svega par dana postojanja.

Xaviant Games je ovime stavljen u tešku situaciju i nakon razmišljanja su zaključili da je najbolji potez potpuno gašenje dvojke i vraćanje originala u život.

Lijepo je videti da su developeri izašli u javnost i priznali su svoju grešku, a uz to će vratiti novac svim igračima koji su kupili The Culling 2 na bilo kojoj platformi.

Vraćanje originalno The Culling igri je jedina opcija developera i ona se može ispostaviti kao dobra, jer je svojevremeno privukla veliki broj igrača i dosta pozitivnih ocjena. Tako se i sada očekuje da će situacija biti bolja nego sa nastavkom.

The Culling će biti vraćen na Steam u Day 1 stanju, odnosno kakva je bila na samom izlasku, i biće besplatna za sve koji već posjeduju igru, a developeri planiraju da u narednom periodu iskustvo mijenjaju i prilagođavanju na osnovu smjernica igračke baze.